رد کردن لینک ها

دردیدار مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با مدیر کل محیط زیست خراسان جنوبی مطرح شد:

عملکرد خوب منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در حوزه محیط زیست

در دیدار مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با مدیر کل محیط زیست استان مطرح شد که عملکرد سازمان منطقه ویژه اقتصادی در حوزه محیط زیست خوب بوده است و تاکنون گزارشی از خصوص هعدم رعایت نکات محیط زیستی اعلام نشده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی،مدیر عامل این سازمان به مناسبت هفته محیط زیست با مدیر کل محیط زیست خراسان جنوبی دیدار وگفتگو کرد.

مدیر کل محیط زیست خراسان جنوبی در این دیدار اظهار کرد: ارزش تنوع زیستی استان تنها به تعداد گونه‌ها نیست بلکه گونه‌های در معرض خطر انقراض و یا کمیابی در استان زندگی می‌کنند که ارزش حفاظتی بالایی داشته و مورد توجه بوم شناسان است.

حاتمی افزود: از جمله این گونه‌ها می‌توان یوزپلنگ ایرانی، پلنگ، آهو، جبیر، گربه پالاس، گربه شنی، شاه روباه، قوچ اوریال، هوبره، زاغ بور، افعی شاخدار، بزمجه بیابانی و پرندگان شکاری مثل بالابان، قرقی، پیغو، دلیجه کوچک و عقاب طلایی را نام برد.

وی برداشت بی رویه از منابع آبی، پدیده گرد و غبار و دفع نامناسب پسماند‌ها را دیگر تهدیدات زیست محیطی ایستان عنوان کرد و گفت: برداشت بی رویه از سفره‌های آب زیرزمینی به همراه تغییرات اقلیم و کاهش نزولات جوی و خشکسالی‌های دو دهه اخیر در استان منجر به بحرانی شدن دشت‌های مهم استان، افت کمی و کیفی شدید سفره‌های اب زیرزمینی و پدیده‌های متاثر از آن از جمله فرونشست زمین در برخی از دشت‌ها، افزایش محسوس کانون‌های فرسایش بادی و پدیده گرد و غبار و کاهش شادابی پوشش گیاهی و کاهش ظرفیت مراتع و ایجاد مشکل برای دامداران و کشاورزان شده  است..

مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: راهکار‌هایی نظیر انتقال آب از دریا اگر چه تا حدودی برای برخی مصارف خاص نظیر آب شرب و صنعت راهگشا خواهد بود لیکن صرفه جویی و مدیریت مصرف آب در برنامه‌های توسعه‌ای استان مبتنی بر مطالعات آمایش سرزمین و روش‌های سازگار با کم آبی راه نجات و گذر ما از این بحران است.

حاتمی با بیان اینکه ماهیت خراسان جنوبی بیابانی است افزود: بیش از یک سوم مساحت استان کانون فرسایش بادی است و سالانه ۷۲۹ هزار و  692 تن گرد و غبار برخاسته از این کانون‌ها بر سر مردم فرود می‌آید.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی هم در این دیدار اظهار داشت:یکی از سیاست‌های سازمان منطقه ویژه اقتصادی استان از بدو تاسیس تاکنون امنیت خاطر از نظر سلامت و بهداشت حرفه‌ای است و حفظ محیط زیست و بهداشت حرفه‌ای از دیگر سیاست‌های ما در منطقه ویژه اقتصادی استان است.

زارعی با بیان اینکه اینکه به طور کلی سیاست‌های سازمان منطقه ویژه اقتصادی از بدو تاسیس تاکنون این بوده که فضای اقتصادی را برای سرمایه‌گذاران خود فراهم کنیم تا در این فضا کارگران هر واحد صنعتی احساس امنیت خاطر از نقطه نظر سلامت و بهداشت حرفه‌ای خود داشته باشند افزود: یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های سازمان این است که همگام با توسعه اقتصادی منطقه و استان آسیبی به محیط زیست منطقه وارد نشود.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: هیچ واحد سرمایه گذاری نباید آسیبی به محیط زیست اطراف خود چه در حوزه آلودگی آب، خاک و هوا داشته باشد. این موضوع دائم توسط واحد ایمنی بهداشت سازمان رصد می‌‌شود.

زارعی افزود: از سویی دیگر از سیاست‌های سازمان مسئول این است که تمامی ضوابط و مقررات جاری کشور در حوزه حفاظت فنی، بهداشت حرفه‌ای و محیط زیست را در سطح منطقه به طور فراگیر اجرایی کند و از واحدهای صنعتی و خدماتی مستقر انتظار می‌رود که به این امر توجه کافی داشته باشند که البته خوشبختانه چند واحد به این سمت و سو برنامه‌های خود را پیش برده که نیاز است تمامی واحدها طبق الزمات سازمان منطقه ویژه اقدام کنند تا خدای نکرده حادثه‌ای در کارگاهی رخ ندهد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ گروه سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی استان سرمایه‌گذاری کردند گفت: خوشبختانه با تلاش‌های انجام شده از نظر زیرساخت‌ها مشکلی نداریم و همه زیرساخت‌های اولیه آب، برق و گاز  فراهم است.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی ادامه داد: تاکنون ۱۸ واحد در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و ۳۵ واحد در سایت مرزی منطقه ویژه اقتصادی به بهره‌برداری رسیده و مابقی واحدها هم بین ۱۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت دارد.

زارعی بیان کرد: شعار محوری سال جاری با عنوان تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین در برنامه‌های سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی قرار دارد.

وی با بیان اینکه در روند سرمایه گذاری‌ها رو به جلو حرکت می‌کنیم اظهار داشت: نسبت به استان‌های مجاور وضعیت قابل قبولی داریم.

زارعی افزود: در سایت مرکزی با توجه به زیرساخت‌هایی که دارد، سرمایه‌گذاری‌های خوبی صورت گرفته و واحدهای مستقر در مرز به عنوان بارانداز تخلیه بار دارند.

زارعی با بیان اینکه در حال حاضر در سایت مرزی نیز زیرساخت‌های اولیه آب فراهم است و تا ۱۵ روز دیگر تمامی واحدهای منطقه ویژه اقتصادی مستقر ما در نقطه صفر مرزی برق‌دار می‌شوند.

انتهای پیام/

به گفتگو بپیوندید

ما را دنبال کنید

اینستاگرام

تلگرام