منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین مراکز مهم در حال توسعه شرق ایران است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفتک منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین مراکز مهم در حال توسعه شرق ایران و موتور محرک توسعه اقتصادی استان خراسان جنوبی است .
به گزارش روابط عمومی وامور بین الملل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی حسین زارعی در جریان بازدید قائم مقام خبرگزاری تسنیم از سازمان منطقه ویژه اقتصادی استان با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین مراکز مهم در حال توسعه شرق ایران و موتور محرک توسعه اقتصادی استان خراسان جنوبی است گفت: به دلیل برخورداری از مزایای ویژه و موقعیت جغرافیایی، وسعت کافی و استعدادهای منحصر بفرد و قرار گرفتن در حلقه طلایی کریدور بینالمللی ترانزیت شمال شرق – جنوب شرق، دسترسی به بازارهای بزرگ افغانستان و کشورهای آسیای میانه و ظرفیتهای تجاری و اقتصادی فراوان، جایگاه ممتازی را برای نقش آفرینی در عرصه اقتصاد ملی و بین المللی دارا است.
وی ادامه داد: این منطقه با أخذ مصوبات هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی، در دو سایت مرکزی به مساحت ۷۳۰ هکتار و مرزی به مساحت ۱۰۰ هکتار با کاربری عام صنعتی، تجاری، خدماتی به عنوان تنها منطقه ویژه اقتصادی کشور که دارای یک قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی مستقر در مرز رسمی ماهیرود (میل ۷۸) است، فعالیت میکند.
زارعی گفت: خراسان جنوبی نیز در کنار پیشینه تاریخی، فرهنگی و ادبی که دارد و از دیرباز کسب و کار در این استان به دلیل قرار گرفتن در مسیرهای تجاری که در سالیان دور جنوب خراسان بزرگ را به یکی از باراندازهای مهم تجار و بازرگانان کهن مبدل کرده بود امروزه شاهد رونق مدرنیته تجارت و اقتصاد در خود بوده و این رشد و رونق را مدیون وجود منطقه ویژه اقتصادی و تیم کارشناسی آن است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه معافیت مالیاتی، صدور سریع مجوزها و تامین زیرساختها از مزایای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی است افزود: مزیت منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نسبت به دیگر مناطق این است که بخش خصوصی این منطقه را راهاندازی و مدیریت میکند. در کنار این شاخص، منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی دارای یک سایت مرکزی در جوار مرکز استان و یک سایت منفصله در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان نیز است.
زارعی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی عمر ۱۰ سالهای دارد که در واقع مدت زمان زیادی از فعالیت آن نمیگذرد افزود: البته در این مدت اتفاقات بسیار خوبی به ویژه در تعاملات تجاری و سرمایه گذاری با کشور افغانستان رخ داده است.
وی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در سال ۹۲-۹۳ و منطقه ویژه اقتصادی مرز ماهیرود در سال ۹۵ شروع به کار کرده است، گفت: در منطقه ویژه اقتصادی نهایت تلاش را برای تسهیل سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی داریم به گونهای که در ظرف ۷۲ ساعت مجوزهای مربوطه صادر میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰۵ واحد در دو منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و سایت مرزی منجر به عقد قرارداد شدهاست که مجموعاً ۴۸ واحد به بهرهبرداری رسیده است، یادآور شد: تاکنون حجم سرمایهگذاری در این زمینه بر اساس نرخ سال ۹۳ برای سایت بیرجند ۱۸ هزار میلیارد ریال و سایت مرزی ۴۸۰۰ میلیارد ریال بوده است.
وی با تأکید بر اینکه سرمایهگذاری واحدهای تولیدی حدود هشت همت بوده که ۲٫۵ همت متعلق به سرمایهگذاران افغانستانی و پاکستانی و پنج همت متعلق به سرمایهگذاران داخلی است، گفت: نیروهای بیمه شده منطقه ویژه اقتصادی ۱۷۰ نفر هستند که نشان از نقش اقتصادی منطقه ویژه در اشتغالزایی است.
زارعی با بیان اینکه خبرگزاری تسنیم یک خبرگزاری موثر و تاثیرگذار است ادامه داد: اخبار میتواند تأثیر بسزایی بر شکلگیری و تغییر افکار عمومی داشته باشد. رسانهها با انتشار گزارشها، تحلیلها و نظرات مختلف، به جهتدهی به دیدگاهها و باورهای جامعه کمک میکنند. این تأثیر میتواند در مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بسیار مؤثر باشد.
قائم مقام خبرگزاری تسنیم در این سفر از واحد تولیدی آذین چرم خاوران «تولیدکننده انواع چرم مصنوعی»، زیگورات سرام ایرسا «تولید کاشی و سرامیک»، واحد پترو انرژی رامان «تولیدکننده هیدروکربن سبک وسنگین » بازدید کرد.