رد کردن لینک ها

شاخص سهولت کسب‌وکار در مناطق ویژه پایین‌تر از میانگین کشور است

مدیرکل هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق کشور گفت: شاخص سهولت کسب‌وکار در مناطق ویژه اقتصادی کشور به‌مراتب پایین‌تر از میانگین کشوری است، که فرآیند سرمایه‌گذاری و شروع فعالیت‌های اقتصادی در این مناطق ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی وامور بین الملل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی،محمدرضا سلیمی جهرمی در حاشیه نخستین نمایشگاه فرصت‌های مشترک تجارت و سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در مناطق ویژه، تمامی مجوزهای لازم تنها از طریق سازمان مسئول منطقه صادر می‌شود که این امر نقش مؤثری در تسهیل و تسریع جذب سرمایه‌گذاران داشته است.

وی تأکید کرد: این مدل باعث شده است که ارتباط بخش خصوصی با سازمان مسئول نیز به‌صورت مستقیم و روان برقرار شود و از آنجا که هر دو طرف بخش خصوصی هستند، زبان مشترکی شکل گرفته که روند پیشبرد طرح‌ها را تسریع کرده است.

مدیرکل هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق کشور گفت: به همین دلیل سرمایه‌گذاران فعال در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند توانسته‌اند پروژه‌های خود را در مدت‌زمان کوتاه‌تری به بهره‌برداری برسانند.

وی با اشاره به تجربه موفق بیرجند در واگذاری مدیریت منطقه ویژه اقتصادی به بخش خصوصی اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند یکی از نمونه‌های موفق در کشور است که با واگذاری کامل مدیریت به بخش خصوصی، توانسته به‌سرعت زیرساخت‌ها را فراهم کند و سرمایه‌گذاران را جذب کند.

سلیمی جهرمی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند اکنون در ۲ سایت منفصل فعالیت دارد که ۴۵۰ هکتار در مرکز استان (شهر بیرجند) و ۱۰۰ هکتار در نقطه صفر مرزی ماهیرود قرار دارد.

وی افزود: در کمتر از ۱۰ سال از آغاز فعالیت رسمی منطقه ویژه بیرجند، ۱۰۰ درصد اراضی سایت مرزی واگذار شده است، که این موضوع نشان‌دهنده استقبال گسترده سرمایه‌گذاران به‌ویژه سرمایه‌گذاران افغان از ظرفیت‌های منطقه است.

مدیرکل هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق کشور بیان کرد: تاکنون ۴۰ تا ۵۰ درصد از اراضی سایت مرکزی منطقه نیز زیر پوشش بهره‌برداری رفته و فعال شده‌اند.

ی تصریح کرد: این ارقام برای یک منطقه اقتصادی نوپا در استانی کمتر برخوردار، بسیار چشمگیر است و نشان می‌دهد منطقه ویژه اقتصادی بیرجند به یکی از مناطق تراز کشور در زمینه جذب سرمایه‌گذار تبدیل شده است.

سلیمی جهرمی ادامه داد: خراسان جنوبی اگرچه طبق شاخص‌های کشوری در زمره استان‌های کمتر برخوردار محسوب می‌شود، اما همین امر نشان‌دهنده ظرفیت‌های بکر و استفاده‌نشده بسیاری است که هنوز در استان وجود دارد.

وی تأکید کرد: اگر جهت‌دهی سرمایه‌گذاری‌ها به‌سمت این ظرفیت‌ها باشد، می‌توان انتظار داشت که بخش عمده‌ای از محرومیت‌ها و عقب‌ماندگی‌ها جبران شود.

مدیرکل هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق کشور به نقش نمایشگاه‌ها در توسعه تعاملات اقتصادی اشاره کرد و گفت: اولین نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران و افغانستان با محوریت خراسان جنوبی، رویدادی کم‌نظیر بود که توانست با مشارکت گسترده فعالان اقتصادی، نقطه شروع همکاری‌های نوین میان ایران و کشور افغانستان باشد.

وی با اشاره به حضور بیش از ۲۰۰ هیئت مختلف داخلی و خارجی در این نمایشگاه افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک بیرجند و هم‌مرزی با افغانستان، این منطقه می‌تواند به پایگاه تولیدی، صادراتی و لجستیکی مهمی برای بازار افغانستان و کشورهای شرقی تبدیل شود.

سلیمی جهرمی با بیان اینکه بسیاری از سرمایه‌گذاران افغان در پی ناآرامی‌های داخلی این کشور ترجیح می‌دهند سرمایه خود را به ایران منتقل کرده و تولید را اینجا انجام دهند، گفت: ثبات اقتصادی و سیاسی ایران، هزینه پایین انرژی، دستمزد رقابتی نیروی کار و دسترسی به بازارهای منطقه‌ای، توجیه اقتصادی مناسبی برای سرمایه‌گذاری در ایران فراهم کرده است.

وی ادامه داد: حتی سرمایه‌گذارانی از دیگر کشورها که بازار هدفشان افغانستان است، ترجیح می‌دهند واحدهای صنعتی خود را در ایران مستقر کنند.

مدیرکل هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی شورای عالی مناطق کشور گفت: با توجه به تقاضای بالا و استقبال سرمایه‌گذاران، به‌زودی طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در دستور کار قرار خواهد گرفت که بدون تردید با افزایش سرمایه‌گذاری، شاهد رشد اشتغال، رونق اقتصادی و افزایش درآمد ارزی نیز خواهیم بود.

وی ابراز امیدواری کرد با هماهنگی‌های بیشتر میان نهادهای دیپلماتیک، امنیتی و اجرایی کشور، روند برگزاری این نمایشگاه‌ها با هدف تقویت روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه ادامه‌دار باشد.

به گفتگو بپیوندید

ما را دنبال کنید

اینستاگرام

تلگرام